Vanliga frågor

Hittar du inte ditt svar här är du välkommen att kontakta oss på
info@hundtranarna.se

Kurser

Hur anmäler jag mig till era kurser?
Du anmäler dig till våra kurser genom att fylla i formulären vid varje kurstext. Klicka på kursutbud i menyn och välj den kurs du vill gå. Till höger om texten finner du formuläret du ska fylla i. Mobilversion visar formuläret längst ner på sidan. Därefter får du en bekräftelse på att du anmält dig till kursen. Var noga med att fylla i både kursnamn, tid och startdatum för kursen. Från och med juni 2022 går det också bra att boka kurs hos oss via Boka Direkt. 

När skickas kallelsen?
Kallelsen skickas ut samtidigt som bekräftelsen. Då får du information om vad du ska ta med dig till kursen samt vägbeskrivning och tider.

Hur betalar jag för kursen eller träningen?
Swish eller kontant betalning (sker i samband med första kurstillfället). Bokas kursen genom Boka Direkt går det även bra att betala med Qliro.

Vilken kurs ska jag gå med min hund?
Önskar du få tips vilken kurs som passar din hund är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Vi hjälper er gärna att finna passande kurs!

Vad är skillnaden på valpkurs, unghundskurs & vardagslydnad 1?
Valpkursen riktar sig till hundar från 10 veckor, där lägger vi grunden för att få en vardagslydig hund dvs. gå fint i koppel, inte ta mat från bordet, fråga-om-lov samt hantering och massor med lek och kontaktträning! Har du gått kurs tidigare eller kanske köpt en omplaceringshund är valpkursen att rekommendera! Borde egentligen kallas "Grundkurs".

Unghundskursen lämpar sig till hundar som lämnat valpstadiet och börjat lägga dövörat till. Kursen är inte svårare än grundkursen men innehåller kortare pass och repetitioner och andra typer av övningar att jobba med för att inte uttråka tonårshunden. Här får du alltså fler övningar att fortsätta träna de viktigaste momenten som tex. koppelövningar, passivitet, inkallning, hundmötesträning etc. 


Vardagslydnad 1 ställer något högre krav än grundkursen, som vanligt ser vi alltid till individen och vad den behöver träna på men hunden bör tex kunna sitta och ligga på kommando.

Var hittar jag era villkor & regler?
Du finner våra villkor och regler längst ner i menyraden vid vårt kursutbud.
Du kan också klicka här för att komma direkt till sidan.

Privatträning

Vilken privatträning ska jag välja?
Har du en hund med större problem, tex en aggressiv hund som skäller på andra hundar, morrar och bits, eller en hund som har separationsångest eller som är osäker och rädd bör du först välja att komma på en konsultation och därefter privatträning.
Önskar du träna vardagslydnad som sitt, ligg, gå fint i koppel eller kanske en cirkuskonst är det privatträning du ska välja alternativt välja att boka. Här fokuserar vi 100% på dig och din hund!

Träningshallen

Hur bokar man träningshallen?
Du bokar träningshallen genom att skicka ett mejl till oss med önskat datum och tid. Därefter återkommer vi till dig och bekräftar tiden eller föreslår ett annat datum. Tyvärr har vi just nu ingen möjlighet att hyra ut hallen.

Hur betalar jag för den hyrda bokningen?
Du swishar i förskott till tel nr. 123 381 74 59. Utebliven betalning faktureras. Fakturaavgift tillkommer.

Hur stor är träningshallen?
Vår lokal är 300kvm.

Vad ingår i priset?
Om vi inte kommit överrens om annat har ni tillgång till hallen, kök och toalett.

Vilka tider kan man hyra lokalen?
Enligt överrenskommelse. Lokalen har inga kodlås utan vi öppnar upp åt er med nyckel.

Kan jag även hyra material som bord till ringträning, koner, hopphinder, balanshinder, rallylydnadsskyltar, stolar, projektor etc?
Det går bra enligt överrenskommelse med Hundtränarna. Extra kostnad tillkommer beroende på vad du vill hyra för material.

Övriga frågor

Vad händer om min hund kissar eller bajsar på mattan?
Olyckor städas enklast bort med toalettpapper som spolas ner i toaletten. Därefter används skurmopp och skurmedel. Skulle olyckan ske då lokalen är uthyrd av andra och inget meddelats Hundtränarna debiteras en städavgift på minst 500kr.